Forskning

Jeg har nevnt Jodene Fine flere ganger etter at jeg ble klar over forskningen hennes for noen år siden. Hun oppdaget de første anatomiske bevisene på at hjernen til barn med NLD kanskje utviklet seg annerledes enn hjernen til andre barn.

En forskergruppe i Italia har siden stått for mye av den nyere forskningen, men nå skal de to samarbeide i et nytt prosjekt. Jodene Fine har fått oversatt et spørreskjema fra italiensk, og hun skal bruke det for å samle inn informasjon om amerikanske NLD-barn. De arbeider også med et spørreskjema for voksne, og når det er klart, vil hele verden få muligheten til å bidra. Jeg har allerede meldt min interesse, og anbefaler andre til å gjøre det samme når dette blir klart. Dette er viktig forskning. Det er faktisk det vi har ventet på, for det er ingen tvil om at forskning har vært en mangelvare. Det er fordi det er vanskelig å få midler til forskning på en diagnose som ikke er inkludert i DSM eller ICD. Det blir forøvrig arbeidet med å få NLD inkludert i DSM, så det skjer spennende ting for tiden.

Vi kan altså hjelpe forskerne ved å gi dem informasjon. Det håper jeg mange av dere gjør. Dette er en kort presentasjon som jeg fikk fra Jodene Fine:

Do you have a child under the age of 18 with NVLD/NLD?

The Fine Neurodevelopmental Laboratory at Michigan State University is conducting a research project to better understand the development, medical history, family history, education, psychosocial adjustment, and needs of children with Nonverbal Learning Disability.

Our aim is to learn the unique characteristics of your children and family in order to better define and serve the NVLD/NLD community. The survey takes bout 30-40 minutes to complete and is done on a computer. You can be completely anonymous, or you can provide your personal contact information if you want to be alerted to the findings and other related studies.

Dr. Jodene Fine is a researcher who has been devoted to working with children and families in this community. If you would like to participate, please email Dr. Fine’s lab at finelab@msu.edu. Thank you!

Det gjelder bare USA i første omgang, men prosjektet trenger sannsynligvis så mange deltakere de kan mønstre, så om du kjenner noen i USA som kan være aktuelle, oppfordrer jeg deg til å dele dette. Jeg kommer tilbake med informasjon om den voksne versjonen når den er klar.

Reklame