Om

John Olav

Jeg skriver om nonverbale lærevansker (NLD) og autismespektertilstander (ASD). Jeg fikk diagnosen NLD i en alder av 42 år i 2010. Denne bloggen har hatt ulike funksjoner. Jeg hadde ikke noen klar forestilling om hva jeg ville med bloggen. Jeg skrev mest fordi det føltes godt å skrive. Det var noe jeg bare måtte gjøre. Jeg skrev, og jeg fortsetter å skrive, fordi det ikke var noe informasjon om NLD, spesielt ikke for voksne. Jeg ville derfor dele erfringer og berakttninger om emnet.

Bloggen var også et slags fristed. Jeg brukte bloggen til å prøve å skape mening av det som noen ganger var en forvirrende verden, om ikke meningsløs. Forvirrende er ikke nødvendigvis negativt. Det kan være det motsatte, men det kan også være en mørk og skremmende opplevelse for de som ikke er forberedt på de vanskene en nesten er garantert å treffe på i løpet av livet. Jeg håper derfor jeg har noe bra å dele med andre, for jeg har tross alt et ganske bra liv. Det å skrive hjelper meg til å forstå verden, og meg selv, og det hjelper meg til å sette ting i et perspektiv.

Jeg forstod at det var betydelig overlapping mellom NLD, ASD og ADHD, og det er en av grunnene til at jeg interesserer meg for alle tre. Jeg skriver også om andre emner som jeg mener er relevante. Jeg har bl.a. vært inne på boligpolitikk.

Jeg får mye trafikk fra søkemotorer, og hvis du er en av de som havnet her for å lese et bestemt innlegg håper jeg du vil finne mer av interesse. Jeg lover ikke noe nytt å lese hver dag, selv om jeg har perioder der jeg produserer en ny tekst hver dag. Jeg arbeider også med drømmen om å bli forfatter, og må derfor fordele tiden min mellom flere prosjekt.

Utdanning:
Kristendomskunnskap mellomfag, Norsk lærerakademi
Norsk grunnfag, Høgskolen i Agder
Allmennlærer, Høgskolen i Nesna

 

Reklame