RSS Feed

Om

John Olav

 

Velkommen!

Jeg skriver om nonverbale lærevansker (NLD) og autismespektertilstander (ASD). Jeg fikk diagnosen NLD i en alder av 42 år i 2010. Denne bloggen startet delvis ut av frustrasjon og delvis ut av behovet for å drive research. Det var nemlig lite informasjon tilgjengelig i 2010, og det meste av forskningen dreide seg om barn.

Jeg forstod seinere at det var betydelig overlapping mellom NLD, ASD og ADHD, og det er en av grunnene til at jeg interesserer meg for alle tre. Jeg skriver også om andre emner som jeg mener er relevante. Jeg har bl.a. vært inne på boligpolitikk og vaksineproblematikken.

Jeg får mye trafikk fra søkemotorer, og hvis du er en av de som havnet her for å lese et bestemt innlegg håper jeg du vil finne mer av interesse. Jeg lover ikke noe nytt å lese hver dag, selv om jeg har perioder der jeg produserer en ny tekst hver dag. Jeg arbeider også med drømmen om å bli forfatter, og må derfor fordele tiden min mellom flere prosjekt.

Jeg har som skribent erfaring fra Haugesunds Avis, Tysvær Bygdeblad og Telemarksmagasinet. Når det gjelder forbilder, forfattere som jeg i mine villeste drømmer kunne tenkt meg å bli sammenliknet med, vil jeg trekke frem Bill Bryson, J.K. Rowling og Rick Riordan. Jeg holder på med et par prosjekt som ikke er langt fra det de er kjent for. Jeg prioriterer for tiden et tredje prosjekt som dreier seg om hvordan det er å vokse opp med NLD og autismespekterutfordringer.

Utdanning:

Kristendomskunnskap mellomfag, Norsk lærerakademi
Norsk grunnfag, Høgskolen i Agder
Allmennlærer, Høgskolen i Nesna

Interesser:

Jeg leser mye variert, men er spesielt interessert i science fiction, Sherlock Holmes og Charles Dickens.

Jeg liker ellers å slappe av med puslespill, men har ikke plass til det for tiden. Vi bor nemlig i en liten leilighet der vi nesten må rygge ut døra for å snu oss. Vi har derfor ikke den luksusen det er å la et uløst puslespill bli liggende på bordet.

Reklamer
%d bloggere like this: