Megan Tan-en millennial fra Maine

Jeg oppdaget Megan Tan for noen dager siden i forbindelse med at jeg skrev om Generasjon Y, også kalt millenniumgenerasjonen. Jeg skrev noen innlegg på denne bloggen og noen på den engelske bloggen, og konklusjonen ble at jeg på noen områder følte at jeg hadde noe til felles med Megan Tan og den generasjonen hun gir en stemme til.

Da snakker jeg ikke om det ryktet de har fått på seg for å være bortskjemte og upålitelige. De vil prøve alt, og jeg har har hørt en del si at de sa opp jobben etter noen måneder fordi de ville utforske andre, mer spennende muligheter i livet. Det høres fantastisk ut, men livet har vært mer komplisert for meg. Jeg måtte jobbe hardt for å komme inn på høgskole og nådde målet da jeg var 26 år. Jeg måtte kjempe for å få jobb, og når det var så vanskelig å få jobben i utgangspunktet, er det lite sannsynlig at mulighetene står i kø. Jeg har hørt om folk som lander på beina samme hva som skjer. De bare treffer noen tilfeldig og plutselig har de en jobb. Jeg har aldri opplevd at livet har så mange muligheter, noe som sannsynligvis er en kombinasjon av vanskene kyttet til NLD og fordommer. Det er fordommer mot de som ikke fungerer like bra som andre i arbeidslivet, og fordommer mot annerledeshet. Det dreier seg mer om å være annerledes enn etnisitet, for hvite amerikanere og europeere i Norge opplever også et press for å oppføre seg norsk.

Dette gjør at jeg kan forstå millenniumsgenerasjonen til en viss grad. Noen av dagens unge tar det for langt, men dette er egentlig resultatet av at de foregående generasjonene (den stille generasjonen, baby boomerne og Gen X) ødela verden. Jeg vil tro at jeg ikke er den eneste Gen X-er som føler et slektskap til Gen Y. Det er mange av som har blitt ignorert. Det er ikke så mye å gjøre med det, men jeg motarbeider en eventuell trang jeg har til å være et offer. Jeg prøver å forbedre min egen situasjon, og det anbefaler jeg andre å gjøre også.

Megan Tan snakker om hvordan det var å manøvrere gjennom 20-årene, kort sagt hvordan en lærer å bli voksen, og podcasten er tilgjengelig på iTunes, Soundcloud, millenialpodcast.org.Den er i tillegg tilgjengelig på Spotify. Det har vært perioder der jeg har ristet på hodet av enkelte episoder hun omtaler, men det er for det meste en interessant serie om å vokse opp i dag.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s