RSS Feed

En giftig barndom

ingredienser til hjemmelaget deodorant

Vi blir fortalt at vi kan få i oss ubregrensede mengder aluminum, men stadig flere klassifiserer dette som et tungmetall. Aloe Vera gel, kokosolje, jojoba olje, glyserol, eukalyptusolje, peppermynteolje og kamilleolje kan brukes i en deodorant uten aluminum .

VG skrev for et år siden om at flere store butikkjeder, som Tanum, TGR og Notabene, solgte produkter til barn som inneholdt farlige stoffer som ftalater, klorparafiner og kadmium.

Butikkene fjernet disse fra hyllene, men en kan lure på hvor mye gift barn blir utsatt for. Miljødirektoratet og Forbrukerrådet har ikke mulighet til noe annet enn stikkprøver, men de finner farlige og ulovlige stoffer hver gang. Det er egentlig umulig å vite om varen en kjøper er trygg, og butikkene kan heller ikke være trygg på at produsenten har gjort sitt ytterste for å lage ufarlige produkter.

Kjemikaliene diskriminerer ikke, men det er liten tvil om at barn er mest utsatt. Vi får i oss en coctail av kreftfremkallende og hormonforstyrrende kjemikalier fra leker, klær, elektronikk og andre varer. Dette kommer i tillegg til skadelige stoffer vi får i oss fra andre kilder. Maten tar f.eks. opp i seg det som finnes i naturen samtidig som Mattilsynet de siste årene har gått inn for å tillate mer sprøytemiddelrester i korn, frukt, grønnsaker og bær. Dette blir gjort for å hindre at insekter, sopp og ugress gir mindre avlinger.

Det har blitt skrevet og sagt mye om vaksiner, og hvis en holder seg til fakta har hverken motstandere eller forkjempere helt rett. De som forsvarer den legemiddelindustrien som gjentatte ganger blir tatt og dømt for korrupsjon og publikasjonsskjevhet mener at vaksiner er helt ufarlige. Jeg er mer opptatt av at bl.a. USA har et vaksineskadefond, og de innrømmer at vaksiner kan forverre underliggende tilstander. Det er grunnen til at noen får en skade med de samme symptomene som autisme. De fleste tåler vaksiner, men noen har en genetisk predisposisjon som gjør dem utsatt. Samme hva en mener om vaksiner er det ingen tvil om at vi blir presset til å ta en del vi ikke trenger. Husker du svineinfluensaen? Det norske oljefondet har investert mye i firmaet som lager Tamiflu. De kommer neppe til å kritisere den industrien som sier at vi trenger denne medisinen. Det kanskje mest skremmende er at samme hvor mange ganger legemiddelindustrien viser at den utelukkende tenker profitt, og ikke bryr seg om den dreper pasientene, svarer vi med å gi den mer tillit. Jeg tror ikke det er noen andre som kan gjemme seg bak vitenskapen eller sannheten i like sterk grad.

Problemet er at det er sannsynligvis ikke en dritt vi kan gjøre med det, men jeg prøver så godt det lar seg gjøre å velge det rene alternativet.

Reklamer

About John Olav Ytreland

Jeg skriver hovedsakelig om nonverbale lærevansker (NLD) og autismespektertilstander.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: