RSS Feed

Vaksineløgnen

Jeg har skrevet en del om vaksiner tidligere. Dette er nok et emne vi aldri blir kvitt, men jeg føler nok at vi har for stor tro på disse sprøytene. Jeg har i noen av de tidligere innleggene nevnt adjuvantene som blir brukt, spesielt kvikksølv og aluminium. En adjuvant blir brukt i vaksiner for å forsterke effekten av virkestoffet.

Jeg tenker om dette som en forsvarsadvokat. Det er snakk om å vurdere tillit, og om det er noe som taler for en tvil. Jeg tror det er det, og hvis noen lyger én gang, blir det verre å stole på den personen igjen. Det er sånn jeg ser på legemiddelindustrien også. Jeg fant noen flere saker i dag som gir grunnlag for en viss usikkerhet.

Det mange ikke tenker så mye over er at en vaksine ikke garanterer at en ikke blir syk, eller at en ikke smitter andre. Dette er en kort artikkel som siterer en rapport etter et utbrudd av meslinger i New York i 2011 (linken under citations). Den første som ble smittet hadde fått to vaksiner mot meslinger. Hun smittet fire andre, to som hadde fått to doser MMR-vaksine og to som hadde testet positivt for antistoffer. Vaksine garanterer med andre ord hverken at en ikke blir smittet eller at en ikke smitter andre.

Dette er en studie der de undersøkte urinen til voksne og barn som hadde fått meslingevaksine. Testperioden gikk over 14 dager etter at de hadde fått vaksinen, og resultatet ble at 10 av de 12 barna som deltok og alle 4 av de såkalt unge voksne hadde viruset i urinen sin opp til to uker seinere. Dette er ganske alvorlig når vi vet fra utbruddet i New York at en kan bli smittet selv om er vaksinert.

Den nyeste vaksinen i vaksineprogrammet skal gjøre babyer immune mot rotaviruset eller vanlig omgangssyke. Dette smitter vanligvis gjennom kontakt med avføring, og kan derfor lett unngås med vanlig hygiene for de som ikke har fått denne nye vaksinen. Denne studien viser imidlertid at vaksinen kan gi smitte til søsken som ellers ikke hadde fått den.

Dette er en sak fra Kanada der et 2 år gammelt barn fikk meslinger 37 dager etter at hun fikk vaksinen.

Dette er en dokumentar på en snau halvtime om en kikhoste-epidemi i USA. Det er mye som tyder på at den vaksinen myndighetene stoler på ikke er god nok:

Denne saken tar for seg et utbrudd av kusma i New Jersey og New York, og hele 77 % av pasientene i New Jersey hadde blitt vaksinert.

Ifølge denne artikkelen var det ingen som døde av naturlig smitte av meslinger i USA i perioden 2004 til 2015. Det har i den samme perioden vært 108 dødsfall knyttet til meslingvaksinen.

Denne artikkelen viser at det i beste fall er usikkert hvor mye en influensavaksine beskytter.

Jeg nevnte i innlegget Om vaksiner og medisinsk folkemord at legemiddelindustrien har gjort mye som gjør det vanskelig å stole på dem, bl.a. at de ikke publiserer studier som viser et annet resultat enn de ønsker, noe som gjør det umulig for leger å faktisk vite om medisinen er trygg eller ikke.

Det amerikanske folkehelseinstituttet (CDC) har stor innflytelse på andre land, deriblant Norge, og en skandale som ble kjent i fjor viser at vi ikke kan stole på dem heller. Saken dreier seg kort fortalt om at CDC viser til artikler og studier de har støttet selv. De sier bl.a. på nettestedet sitt at det ikke er bevist at thimerosal er skadelig (jeg tror det er konserveringsmiddel). De hevder at dette ikke lenger blir brukt, og da hadde det kanskje vært greit å vise til uavhengig forskning også, men sannheten var nok at det var viktigere å beskytte sin egen troverdighet enn å drive faktabasert forskning.

Yahoo omtaler en artikkel som siterer 165 studier som konkluderer med at det er farlig, inkludert 16 studier som rapporterte om dødsfall, forgiftning, allergiske reaksjoner, auto-immune reaksjoner, forsinket utvikling, nevrologiske lidelser som tics, språkforsinkelse, ADHD og autisme. Det er ikke sikkert dette er hele sannheten heller, men at det ikke kommer fram i det hele tatt, er mildt sagt mistenkelig. Det kan altså virke som at CDC velger tvilsom forskning framfor negative resultater, på samme måte som medisinske tidsskrifter og legemidelindustrien ikke offentliggjør studier med et negativt resultat.

Når CDC sier at det ikke er beviser for at det er noen link til autisme, sier de ikke at data som viser en sammenheng har blitt utelatt fra 3 av studiene de viser til. Jeg kan ikke se noen annen forklaring enn at de manipulerer og produserer det resultatet de ønsker. Det er nok mer korrupsjon (som ikke bare har med penger å gjøre) enn vi er klar over, og det hadde ikke forundret meg om legemiddelindustrien gikk aktivt inn for å diskreditere vaksinemotstandere.

Bill Posey, representant i Kongressen, sammenlignet forøvrig CDCs studier innen vaksinesikkerhet (CDC’s vaccine safety studies) med Bernie Madoff. Det Madoff gjorde med andres penger var svært alvorlig, men han drepte tross alt ingen.

Jeg har vist til at legemiddelindustrien og amerikanske myndigheter ikke forteller hele sannheten. Det har vært mange skandaler. Jeg kunne også lagt til at det ikke bare er vaksinene som har utryddet sykdom; bedre lagring av mat, hygiene, mer kunnskap om hvilke medisiner som er skadelige for små barn (f.eks. aspirin), bedre medisiner, utvikling av kloakk og tømming av avfall har sannsynligvis vært viktige bidragsytere i nyere tid.

Det er ikke det at jeg er 100 % mot vaksiner, men jeg reagerer når det blir så ensidig fokusert på at vaksinemotstandere er uvitende og uansvarlige, mens de som tjener penger på medisiner og vaksiner har utelukkende edle motiver. Jeg er derimot mot vaksiner basert på svak forskning som muligens ikke tåler sammenligning med uavhengige studier.

Reklamer

About John Olav Ytreland

Jeg skriver hovedsakelig om nonverbale lærevansker (NLD) og autismespektertilstander.

2 responses »

  1. Tilbaketråkk: Vaksiner, tillit og personlige valg | John Olavs skriveloft

  2. Tilbaketråkk: Vaccines, trust and personal choices | John's garret

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: