RSS Feed

Om vaksiner og medisinsk folkemord

The best predictor of future behaviour is past behaviour.

Jeg starter med et sitat jeg har brukt mange ganger på bloggen. Det forteller noe om oss mennesker, og jeg tror det er relevant i denne sammenhengen.

Hvis en leser sensasjonspreget stoff innen vitenskap kommer en før eller seinere over begrepet debunking. Det er vanskelig å finne et godt norsk ord for en debunker, men det dreier seg om å svekke tilliten til motstanderen. Det er blant en del av amatørdebunkerne viktigere enn å få fram sannheten.

Den britiske legen og forskeren Ben Goldacre er en av de bedre debunkere. Han bruker nemlig fakta, og ikke bare retoriske virkemidler. I TED-presentasjonen jeg har linket til nederst snakker han om såkalt «publication bias.» Det er et begrep for en uvilje mot å offentliggjøre negative resultater. Han nevner bl.a. Reboxetine, en type antidepressiva han har skrevet ut til pasienter selv. Han liker å gjøre en grundig jobb, og leste derfor de studiene som var tilgjengelige. En studie viste at denne medisinen var bedre enn placebo, og 3 andre studier viste at den var like god som placebo. Han bestemte seg derfor for å prøve Reboxetine på pasienten sin, men fant seinere ut at han hadde blitt lurt. Det viste seg at det hadde blitt gjennomført 7 studier der de sammelignet Reboxetine med en placebo/sukkerpille. Hele 6 av dem viste et negativt resultat, og de ble derfor ikke publisert.

Jeg skal ikke referere til hele talen her, men han kommer med en en rekke dokumenterte eksempler, bl.a. innen kreft og influensaforskning (Tamiflu). Han snakker også om «negative fixes» og «fake fixes». Det går kort fortalt ut på at ingen bryr seg om å følge vedtak som skal holde industrien ærlig. Det ble f.eks. opprettet et register der en måtte fortelle om hva en skulle gjøre før en satte i gang en studie, men ingen brydde seg om å bruke dette registeret. Deretter sa the International Committee of Medical Journal Editors at de ikke kom til å publisere noen studier med mindre disse hadde blitt registrert før de startet. Det skjedde fortsatt ingenting.

Han avslutter presentasjonen sin med å snakke om the FDA Amendment Act (tror det er en amerikansk lov). Denne loven sier at alle studier som har blitt gjennomført etter 2008 må offentliggjøres, men mange av medisinene vi bruker i dag ble utviklet lenge før den tid. Det er derfor bare en delvis løsning.

Legemiddelindustrien er stor, veldig stor, og det er dessverre ikke vanskelig å finne skandaler. Avisa The Guardian skrev f.eks. om britiske GlaxoSmithKline i 2012 etter at dette selskapet måtte betale $ 3 milliarder i bot. De hadde solgt antidepressiva til barn i USA som ikke var godkjent for barn, samt at de hadde skjult negative resultater for amerikanske myndigheter. Dette blir av analytikere omtalt som en dråpe i havet sammenlignet med fortjenesten de har. Den samme artikkelen opplyser også om at legemiddelindusrien har fått $ 20 milliarder i bot de siste 20 årene. Det er det myndighetene vet om, og samme hvor store bøtene blir, er det neppe nok til å stoppe dette. Industrien tjener nemlig langt mer på dette uærlige spillet enn de må betale i bøter.

The Guardian skrev også om en skandale der sjefen i det samme selskapet, GlaxoSmithKline, ble dømt til fengselsstraff og selskapet fikk ei bot på £ 300 millioner for korrupsjon i Kina. Det er altså mye som tyder på at det ikke har blitt mye bedre.

En av facebook-vennene mine delte nylig et blogginnlegg av Gunnar Tjomlid, en som har tatt på seg jobben med å forsvare legemiddelindustrien. Jeg skal ikke henge meg opp i de tradisjonelle argumentene for og mot vaksinering, men mener det er et betydelig grunnlag for tvil. De som støtter vaksineprogrammet har utvilsomt et poeng når de sier at vaksinering er noe av det mest suksessfulle innen skolemedisinen i moderne tid. Når en ser på hvordan legemiddelindustrien drives er det også grunn til engstelse, og det er muligens like rett å si at det er uansvarlig å anbefale noe en ikke kjenner til.

Jeg kan se gode argumenter på begge sider. Jeg er enig i at vaksiner har vært veldig positivt på den måten at de som har penger har fått mye tryggere og bedre liv, men vi blir også bedt om å overlate barna til en industri som er mest interessert i å tjene penger. Jeg tviler ikke på at myndighetene ønsker å tvinge industrien til å bli mer ansvarlige, men det er neppe mulig.  Legemiddelindustrien i USA vil f.eks. ikke tillate afrikanske land i å kjøpe de billige typene AIDS-medisin (generic drugs), men de blir tvunget til å kjøpe de dyre originalmerkene. Dette ble bl.a. dokumenert i dokumentarfilmen «Fire in the Bood»:

Se en reportasje/intervju om filmen på Democracy Now.

Det var muligens noe lignende vi så i ebolautbruddet i fjor. Da hjelpearbeidere fra USA og Europa ble syke, var det plutselig en medisin tilgjengelig. Den var ikke klar for markedet, og fremdeles eksperimentell, men den ble altså brukt for å hindre spredning blant oss selv.

Når det gjelder skepsises til vaksiner har det nok mye å gjøre med at vi blir bedt om å stole på, legge våre og barna våres helse i rike aksjonærers hender. En annen ting er at vaksiner inneholder andre ting som ikke er heldig. Det var tidligere kvikksølv i vaksiner. Jeg tror det blir brukt i liten grad i dag, men det er fremdeles aluminium. Jeg skrev om dette i Vippepunktet i fjor. Myndighetene hevder at aluminium er ufarlig, og det er mange som mener at det heller ikke er et tungmetall, men det er ikke så selvsagt at det stemmer. Mattilsynet advarer f.eks. mot bruk av deodorant som inneholder aluminium, fordi en kan få i seg mange ganger den mengden de mener er forsvarlig. Vaksiner inneholder kanskje ikke farlig store mengder tungmetaller, men kombinert med alle de andre kildene til aluminium, kan det blir for mye.

Vi vet dessuten ikke hva som går inn i medisiner og vaksiner. Når ikke legene vet det, kan heller ikke pasienten føle seg trygg. Det er en grunn til at det blir stadig flere og alvorligere reaksjoner på medisiner og vaksiner. Jeg tror de fleste leger vil fortelle deg at det er en risiko med all behandling, og når vi starter med vaksiner fra barnet er 6 uker gammel er jeg ikke sikker på om risikoen er verdt det. Den første vaksinen er forøvrig mot omgangssyke, en sykdom som kanskje er livstruende i u-land, men neppe her.

http://www.biospectrumasia.com/biospectrum/analysis/192973/worlds-big-pharma-frauds

http://healthimpactnews.com/2014/vaccine-scandals-and-criminal-cases-increase-in-2014/

Reklamer

About John Olav Ytreland

Jeg skriver hovedsakelig om nonverbale lærevansker (NLD) og autismespektertilstander.

6 responses »

 1. Vaccines, and pharmaceuticals in general, are frequently debated topics in the US. Our family has done some re-thinking of our previous blind trust in the industry. Is there a possibility that you will publish this on your English language blog? As I do not speak Norwegian, I must rely on my browser to translate…and it sometimes doesn’t adequately relay your meaning.

  Svar
 2. aina gregersen

  Dette er en ting som ikke kan taes opp nok ganger. Men jeg tror jeg må skuffe deg… sveriges svt hadde en dokumentar for Mange år siden om barn og medikamentell behandling. Og «alle» husker vel Stoltenbergs svineinfluensa»vaksine» ? Hvor mesteparten av leger , sykepleiere, helspesonell nektet og ta dette -Men ble kommandert av fylkeslegen om og gå forann m godt eks :og Måtte ta den. Det viste seg jo hva Den slo ut i -og en rekke familier er totalt ødelagt -ikke minst barnets liv. Av sovesyken ME. Og da stoltenbergregjeringen så sin ende komme var noe av det aller siste var og få en forside i en av landet største avis om at Nå var siste frist til og få tatt svineinfluensavaksinen som Nå hadde fått fjenet noen stoffer og IGJEN var helt ufarlig! -jeg tenkte i mitt stille sinn at «jasså , har de åpnet alle ampullene -en etter en og ryddet opp hver enkelt dose -eller ligger dette på fat -det var ikke Det vi ble forespeilet da overskuddeslagret etter floppen her hjemme – skulle skippes ut til Afrika.Det er jo kjent at disse antideprisiviaene virker slik at man gir f* -og mange rapporter viser at de fører til umotivert mord på nære familiemedlemmer (har veeldig mye om dette) – og «stemningsleimedikamenter» må en ha såpass selvkontroll og innsikt i egen psyke at en selv må bekjempe en hver følelse som er der. Ellers «hjelper» medikamentet en til og ta Helt av :uansett hvilken stemning du måtte finne deg i:og som regel har man veldig vondt og vanskelig stemning når man blir dyttet i dette. Så er det de synnapshemmende midlene -de som gjør at rask tankegang skal forhindres. Du bør jo helst ikke tenke mer enn være mer «intelligent» enn behandler. Dette blir jo veldig skjevt i behandlingsøyemed -når man resonerer kjappere enn den som skal hjelpe noen med og nettopp resonerer seg frem til «logiske» løsninger. Så «helbredelse» blir gjort !
  Det florerer Trilafon på en lukket avd i arendal. Problematikken er bare at det står i http://www.helsebiblioteket at det ikke skal brukes på Mennesker. Og jeg snakket med sønnen til han som solgte disse medikamentene til Djevlens advokat i Breivik saken -og dom brukte en hel avdeling på dette eksperimentet eller personlige sadismen -og det er Åpenbart Kun proffitt og fullstendig sadisme av/i galskap, som gjør at dette injekseres en masse mennesker der, den dag i dag. Og det er ikke noe kontroll på noe her i landet forutenom promille , fart og bilbeltekontroller. Så akkurat her kunne jeg skrevet en bok -m3n nøyer meg med og si : at Noe må det være som gjør at korttidsminnet vårt er så enormt amputert. St vi ikke engang husker forholdene som gjorde at vi fikk regjeringsskifte.
  Jeg ønsker bare hver og en lykke til med egen hjerne -og oppfordrer hver enkelt av oss til og tenke sjæl -og huske hva mattilsynet står for og Hvem de tjener! Og at Du kan bli neste eksperiment i legemiddel industrien. De leter etter ofre. Og dette er også sagt -dette er verdens største og farligste bussniess -og har så mange team og forgreninger av emnet om forsøk og resultater – at ingen tenker på også dette at : De har medikamenter for Alt ! Husker noen alle de umotoverte mordene i Oslo en periode – hvor ingen husket hvorfor de gjorde det. Jeg har «intervjuet» noen mordere-samt sett program fra USAs mordere -og denne pasienten i sverige , som hadde klart og gjemme seg hos to tenåringer : Og etter at politiet kom så fant de psykiatrikeren gjemmende seg bak et tre i hagen hos de derepte barna-vi hørte ikke mer om den saken -og Hvem som drepte for Hva : har jeg min Helt klare oppfatning om- det skulle vel tatt seg ut om det kom frem at vedkomne ble puttet i livfarlige injeksjoner han prøvde og rømme fra og fortelle verden om. Jeg gjentar : det finnes medikamenter for Alt !
  Så «obs obs Georg!»
  P
  Og ps : gå på nett tv under dokumentar fra svt «kvinnen som skapte Thomas Quick » se Hele. Og så skal jeg ffortelle om Norges Arv . Fir dette gjaldt sverige -hvordan En sinnsyk kvinne med høy gradxav vrangforestillinger og et knippe med sauer som ansatte klarte og oppholde Hele sveriges rettsvesen på en elendig teori -samt også beslaglegge politi i store skarer -forledre i to hele I land og bare galskap alt sammen. I Norge skrev Hitler til alle landets leger om bifall til jødedrapene. INGEN norske leger svarte …Forutenom TO : OG BEGGE VAR FRA ARENDAL -og de tok persolig initiativ til og trekke Hitlers forespørsel til utvide og skulle gjelde Også psykisk utviklingshemnede og tyver !
  Så etter og ha sett sveriges topp A lag i psykiatri -kan dere prøve og forestille dere arven Norge sitter med ! Etter denne opplysningen som var gjengitt i brevform i Agderposten under Hamsundagene her nede som de feirer et Aar at ende her -om de bare får mulighet. Med alt underforstått i dette. Som sagt dette kunne jeg skrevet egen bok om .
  Men til sist vil jeg jo si at det Er Skrekkelig rart at vi vaksineres mot utryddede sykdommer! Sykdommer som lenger ikke finnes !
  Nb :menneskehet !
  Tenk nøye over det !

  Svar
 3. Vi er blitt manipulert til å tro at vaksiner fungerer , men sannnheten er nok en helt annen-POLIOVAKSINEN.

  Dr. Jonas Salk var komitemedlem av WHO – Verdens helseorganisasjon og vaksinen har fått hans navn- Salk-vaksinen.

  Nye tilfeller av polio dukket opp der barna først var vaksinerte for denne sykdommen.

  Den samme Dr. Salk innrømmet ved ett senere tidspunkt at vaksinasjon var en direkte årsak til at barn fikk denne sykdommen, at vaksinen dehydrerte cellene, tappet kalsium fra nerver, muskler, bein og celler.

  Etterhvert forandret poliovaksinen karakter, det medførte til en økning til ME- utmattelsessyndrom, fordobling av kreft og Guillian Barre- syndromet.

  I Norge startet poliovaksinen i 1957 og mellom 1957- 1963 ble ca.1million barn vaksinerte.

  Poliovaksinen viste seg å inneholde serum fra afrikanske grønne aper – SV 40 og forårsaket misdannelser, leukemi og «kreft»:http://www.mayharriet.net/347292003
  I 1871/2 ble 98 prosent av Englands befolkning mellom 2 og 50 år vaksinert mot kopper (smallpox) og landet gjennomgikk deretter det verste utbrudd av kopper med 45.000 døde. (Don`t get stuck: Hanna Allan).

  [video]http://video.google.com/videoplay?docid=8610554679207090010&hl=en[/video]

  I Tyskland hvor 96 prosent var vaksinert, døde der i samme periode 125.000 mennesker av kopper. (Don`t get stuck: Hanna Allen).

  I Japan ble der mellom 1886 og 1892 gitt ca. 25.5 millioner koppervaksiner inklusivt rèvaksiner. Dvs. to tredjedeler av befolkningen var rèvaksinert i følge loven av 1872. I løpet av de 7 årene fra 1886/92, ble der rapportert om 165.774 tilfeller av kopper, og 28.979 dødsfall.(Eleanor MCBean: Poisoned Needle).

  I Tyskland, med tvungne vaksinasjoner mot difteri i årene 1940 til 1945, gikk tallene på difteri opp fra 40.000 til 250.000, etter vaksinene. (E. McBean P.N.).

  I 1958 økte antallet polioutbrudd i USA med 43 prosent mot året før, til tross for at 52 millioner mennesker var vaksinert tre ganger (E. McBean: P. N.).

  …………………………………………………………………………………………………………………

  Statistikk USA 3. april 1954 10 juli 1954

  Årlige tilfeller før vaksine etter vaksine

  Vannkopper 6.684 13.515

  Meslinger 4.056 13.913

  Kusma 2.182 5.196

  Skarlagensfeber 1.256 2.295

  Syfilis 828 1.631

  Total av alle 48 regist. sykd. 19.997 47.070

  (Eleanor McBeal: Poisoned Needle s.63).

  …………………………………………………………………………………………………………………

  Statistikk fra England og Wales som viser nedgang i sykdommene uten bruk av vaksiner, (Eleanor McBean Poisened Needl).

  20 årsperiode Meslinger Skarl.feber Kikhoste Difteri

  1861-1880 1.062 1.973 1.344 932

  1881-1900 1.149 585 1.104 838

  1900-1920 877 197 684 504

  1920-1940 297 50 294 293

  1941-1948 62 69 121 105
  Les «mer»:http://www.riksavisen.no/?p=80
  Ser du referer til Gunnar Tjomlid som bruker all sin tid til å sverte menensker som har satt seg grundig inn i skadeo0mfanget av vaksiner . Gjør oppmerksom på at May-Harriet Seppola har skrevet et leserinnlegg på romerike.no, dette er altså ikke skrevet av ansatte i Romerikes Blad, dersom noen skulle tro det. Romerike.no er basert på innhold skapt av leserne selv, journalistikk finner dere på rb.no.

  Det er farlig når skillet mellom redaksjonelt innhold og søppel som dette er så utydelig. Når folk tror at dette er en avisartikkel gir det teksten et mye større grad av troverdighet enn det burde ha. Det er et under at ikke redaksjonen i Romerikes Blad har fjernet dette innlegget, for som vi skal se er det feilinformasjon fra begynnelse til slutt.

  La meg plukke det fra hverandre punkt for punkt. Artikkelforfatter May-Harriet Seppola skriver:

  Det ble nylig påvist levende H5N1-virus, eller fugleinfluensa i vanlige influensavaksiner, etter å ha blitt testet ved tyske, tsjekkiske og slovenske labotratorium.

  Vaksinene kommer fra den amerikanske legemiddelgiganten Baxter. Vaksinene skulle distribueres til 18 land. H5N1 er den farlige utgaven av fugleinfluensa som smitter mellom mennesker, med en dødelighet på over 60 %.

  *Baxter nektet å kommentere funnet i begynnelsen, fordi det var snakk om ”forretningshemmeligheter”, men etter massivt press gikk de ut og sa at rene H5N1-virusbeholdere ble sendt ut ved en «feiltagelse»:http://tjomlid.com/2013/01/06/fugleinfluensavirus-funnet-i-vaksiner-vent-litt-ikke-sa-fort/

  Svar
 4. Tilbaketråkk: Vaksineløgnen | John Olavs skriveloft

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: