RSS Feed

Vi vaksinerer oss syke

Jeg har noen vage minner om vaksinesprøyter da jeg gikk på Hauge skole i Haugesund på 70-tallet. Alle guttene i klassen satt på et venterom og vi ble gradvis blekere i ansiktet etter hvert som vi fikk høre den ene skrekkhistorien etter det andre. De som hadde fått det overstått var absolutt ikke tilbakeholdne med informasjon, og det var ikke måte på hvor stor nåla var og på hvor store smerter de hadde fått.

Vaksinedag var noe de fleste av oss fryktet, men det var selvfølgelig ikke i nærheten av slik som vi fantaserte om. Vi trodde på sannhetsvitnene, og forventet dramatiske, fysiske reaksjoner, muligens en nær døden opplevelse også. Men ingenting skjedde. Som voksen har jeg imidlertid blitt litt mer urolig. De fleste husker vel hysteriet rundt svineinfluensaen. Jeg var en av mange som ble advart fordi jeg har diabetes. Det ble snakket om pandemi, og vi måtte kjøre i oss vaksinen før den hadde blitt skikkelig testet. Myndighetene kjøpte visstnok inn to doser til samtlige nordmenn. Det resulterte i noen tilfeller av svært alvorlige bieffekter, som i noen tilfeller førte til livstruende sykdom, sykehusinnleggelse eller varige skader. Jeg vet ikke hvor jeg skal starte i forhold til hvor sprøtt det er å ødelegge livet til mennesker for å hindre at de får influensa. Les om det på VG.

Svineinfluensa er fremdeles den vanligste influensaformen i Norge, men mange er ikke klar over at det er det de har hatt. Det er bare de få som får det muterte viruset som blir skikkelig dårlige, og det er ingen tvil om at det kan være farlig for utsatte grupper, men faren var nok overdrevet for de aller fleste da dette ble kjent i 2009. For mange av oss vil vanlig influensabehandling, og sunn fornuft, være tilstrekkelig. Les en artikkel med mange faktaopplysninger om svineinfluensa.

Jeg skriver om autisne og nonverbale lærevansker, og er opptatt av de som vokser opp med noen utfirdringer ikke skal plukke opp flere enn nødvendig. Det er en viss genetisk predisposisjon for autisme, men jeg tror det også er snakk om miljøpåvirkninger. Da snakker vi om ting som rett og slett er som en gift for kroppen. Det er Center for Disease Control and Prevention (CDC) som er annsvarlige myndigheter for dette i USA. Det har lenge vært en mistanke om at vaksiner faktisk kan gjøre mye mer skade enn nytte, men dette har ikke blitt bevist.

kart over addm-stater i 2012

De nyeste ADDM-tallene er fra 2010. De neste vil være fra 2012, og da vil en se på andre diagnoser også.
Kilde: CDC

CDC driver med interessant forskning som tyder på at de i alle fall ikke avviser disse påstandene. De publiserte nylig det siste sammendraget av studien/overvåkningen Autism and Developmental Disabilities Monitoring (ADDM) Network. De har hentet inn data fra helse og spes.pedjournaler til barn som bor i de 11 akuelle områdene i USA. Tallmaterialet bestod av over ni prosent av alle 8-åringer i USA i 2010. De valgte ut 8-åringer fordi tidligere studier har vist at de fleste som får en diagnose, får denne innen de blir 8 år.

Tallene for 2010 viser at 1 av 68 barn i de 11 statene som er med i overvåkningen har fått diagnosen ASD (d.v.s. 14,7 per 1000 8-åringer). I de tilsvarende tallene for 2007 (med data fra 2002) var det 1 av 150 barn, 2009 (basert på data fra 2006) 1 av 110 barn, 2012 (data fra 2008) 1 av 88 barn. Det  gir en økning på 29 % siden 2008, 64 % siden 2006 og 123 % siden 2002

hpv-vaksine

humant papillomavirus (HPV)-vaksinen gis til 13 år gamle jenter i Norge. Den skal beskytte mot livmorhalskreft. Noen er usikre på hvor effektiv og dermed nødvendig den er.
wikimedia commons

CDC sier i denne rapporten at en ikke kan bruke disse tallene på alle 8-åringer i USA. De peker på at det er betydelige variasjoner i utbredelsen av ASD i forhold til geografi, kjønn, etnisitet, intellektuelle evner (IQ). Det er også dokumenter på nettstedet til CDC som avviser at det er en sammenheng mellom vaksiner og autisme. Denne studien har sett etter antigener, molekyler som kan fremkalle en immunologisk respons, f.eks. dannelse av antistoffer. De sammenliknet 256 barn med autisme med 752 uten autisme. Det virker ikke overbevisende.

Jeg aner ikke hva som ligger bak den enorme økningen, men lurer noen ganger på om vaksinene har noe av skylda. Jeg har sett litt på vaksineprogrammet i USA, og jeg mener det rett og slett er galskap. Som nyfødt (d.v.s. innen 24 timer) får amerikanere en hepatitt B-vaksine, og det blir en ny dose når barnet er mellom 1 og 2 måneder gammel. Når barnet er mellom 6 og 18 måneder, skal det få sin tredje hep B-vaksine. Jeg skal ikke gå gjennom hele lista, men viser til den anbefalte lista med 27 vaksiner de første 6 leveårene. Her er det en plakat som viser alle sprøytene amerikanske foreldre blir anbefalt for barna sine fram til de blir 18 år.

Men dette gjelder ikke bare ASD. Det er også mye som tyder på at det er langt flere som får ADHD. Denne artikkelen fra 2007 viser til en studie som indikerer at det er en sterk korrelasjon mellom nevrologiske vansker, som f.eks. ADHD, og vaksiner en fikk i barndommen. En annen artikkel mener at en økning i de fire barnelidelsene autisme, allergi, astma og ADHD peker mot en felles rot, komorbiditet (samtidig tilstedeværelse av én eller flere psykiske lidelser eller somatiske tilstander utover hoveddiagnosen, helsebiblioteket.no). Mange barn med ADHD eller autisme har f.eks. allergier også. For å finne svaret på hvorfor et økende antall barn får disse diagnosene, er det naturlig å se på hva vi har mer av enn tidligere. Miljøgifter er vel ett svar, men det er også betydelig flere vaksiner.

Det blir brukt kvikksølv i noen vaksiner og aluminium i andre, bl.a. i hep a og b. Dr. David Ayoub vet mye om emnet, og han tror aluminium som en adjuvant (en substans som modifiserer og forsterker virkestoffet) er giftig. Vi snakker om et stoff som ligger på grensa til å være et tungmetall, så det høres ikke ut som en vill påstand. Hør et intervju her.

Vaksineringsprogrammet i Norge er betydelig mer konservativt. Det er snakk om 11 sprøyter mellom 3 måneder og 18 år. Les mer hos Folkehelseinstituttet. Myndighetene anbefaler i tillegg ulike vaksiner til f.eks. for tidlig fødte, gravide, eldre, oppfriskningsvaksiner, yrkesvaksiner etc. Dette er likevel vaksiner ingen kan tvinge på deg. Jeg synes det er betenkelig at myndighetene her øver press for å få oss til å ta vaksiner, f.eks. influensavaksine. Det er lenge til vi har amerikanske tilstander der barn ikke får gå på skolen uten disse sprøytene, og foreldre blir dømt til fengsel hvis barnet deres dør av bieffekter av en vaksine de ble tvunget til å godta.

Vi blir fortalt at myndighetene alltid gjør det som er til vårt beste. Legemiddelselskapene har ikke noe ønske om å tjene penger. De vil jo bare hjelpe oss. Det er en skremmende utvikling. Hvis foreldre hadde sprøytet gift inn i barnas blod, hadde sannsynligvis både politiet og barnevernet banket på døra. Hvem skal forsvare barna mot statens helseråd? Vi bør ha fokus på å gjøre barns autismesymptomer subkliniske, og da må fokuset være på det vi kan påvirke. Jeg tror ikke det norske vaksinasjonsprogrammet er farlig foreløpig, men med svineinfluensaen friskt i minne tror jeg faren er der. Folkehelseinstituttet oppfører seg noen ganger som desperate pushere. Foreldre blir utsatt for et økende press, både fra eksperter og media.

Det siste jeg hørte var at Folkehelseinstituttet anbefaler at rotavirusvaksinen blir inkludert i barnevaksinasjonsprogrammet. Det er snakk om en vaksine mot vanlig omgangssyke. Når vi vet at alle vaksiner har en viss risiko, lurer jeg på om vi vaksinerer oss syke.

Reklamer

About John Olav Ytreland

Jeg skriver hovedsakelig om nonverbale lærevansker (NLD) og autismespektertilstander.

3 responses »

  1. Helt enig med deg, har i tillegg lyst til å legge til disse helsefanatikerne og kostholdseksperter som hevder at vi er så sunne og friske, som regel de som er sponset, kjøpt og betalt av treningssentere og styrkedrikker og andre produsenter, mens vi aldri har hatt så mange livsstilssykdommer som vi har i dag …

    Svar
  2. Tilbaketråkk: Vippepunktet | John Olavs skriveloft

  3. Tilbaketråkk: De rikes medisin | John Olavs skriveloft

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: